В Україні вперше розгорнуть мобільний госпіталь для заражених коронавірусом

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

В Івано-Франківській області розгорнуть перший в Україні мобільний госпіталь для заражених коронавірусом.

Про це повідомив у своєму Facebook очільник парламентського комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький.

«В Україні вперше розгорнуть тимчасовий шпиталь для лікування хворих на COVID-19. Відповідне рішення прийняла комісія з надзвичайних ситуацій Івано-Франківської області», — зазначив він.

Тимчасовий шпиталь розгорнуть на базі Богородчанської лікарні. Він буде розрахований на 250 місць. Радуцький зазначив, що в багатьох населених пунктах Івано-Франківської області заповненість у лікарнях для заражених коронавірусом сягає 90—100%.

  • В Івано-Франківській області спостерігається надзвичайно високий рівень захворюваності на коронавірус — у багатьох населених пунктах заповненість ліжко-місць понад 90%. У Центральній клінічній лікарні закінчилися ліжка. У звʼязку з цим госпіталізованих буквально кладуть у коридорах і їдальнях. На місце виїхав головний санлікар Віктор Ляшко, щоб розібратися в ситуації.
  • З 22 до 28 лютого в регіоні вводять «червону» карантинну зону через критичне поширення коронавірусу. У цей період закладам харчування дозволять працювати лише навинос. Робота розважальних закладів, кінотеатрів, клубів, спортзалів забороняється. Також будуть закриті школи для учнів 5—11 класів, а проведення масових культурних та релігійних заходів теж буде заборонене.
  • З 24 лютого Україна повертається до адаптивного карантину й буде поділена на чотири рівні («зелений, «жовтий», «помаранчевий» та «червоний») — все, як і раніше, залежить від поширення коронавірусу в області.