Голова правління фонду «Восток SOS» увійшла до підгрупи української делегації в ТКГ

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Голова правління благодійного фонду «Восток SOS» Юлія Красільникова увійшла до складу гуманітарної підгрупи української делегації в Тристоронній контактній групі.

Про це повідомили у пресслужбі організації.

Як зазначається, Красільникова представлятиме інтереси жителів окупованих територій на Донбасі як радниця делегації України.

Довідка

Юлія Красільникова до початку війни на Донбасі жила у Луганську, де працювала в правозахисній організації «Поступ».

З 2014 року працювала на лінії розмежування в рамках групи гуманітарного реагування та моніторингових місій. Того ж року разом із іншими волонтерами створила благодійний фонд «Восток SOS», який допомагає постраждалим від війни.

Юлія Красільникова має досвід гуманітарної допомоги місцевому населенню у важкодоступних населених пунктах під час активної фази війни та організації допомоги вимушеним переселенцям. Вона тривалий час координувала роботу з документування порушень прав людини під час збройного конфлікту, допомагала у звільненні заручників, підтримувала їхні сім’ї та сім’ї зниклих безвісти, а також неодноразово брала участь у міжнародних моніторингових місіях у прифронтових населених пунктах Луганської та Донецької областей.

Також має досвід роботи з розвитку місцевих громад в прифронтовій території Луганської області (2016 — 2020 роки).

З березня 2020 року — голова правління благодійного фонду «Восток SOS».