Серед обвинувачених за участь у штурмі Капітолія — олімпійський чемпіон з плавання. Його впізнали за курткою збірної США

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Серед обвинувачених за участь у штурмі Капітолія — олімпійський чемпіон з плавання. Його впізнали за курткою збірної США

@Julio_Rosas11 / Twitter

Одним з обвинувачених за участь у штурмі Капітолія в США виявився дворазовий олімпійський чемпіон з плавання Кліт Келлер — йому закидають сутички з правоохоронцями, незаконне проникнення до державної установи та насильницьку поведінку.

Про це повідомляє спортивний канал ESPN.

Наразі незрозуміло, чи Келлера заарештували. 38-річний колишній спортсмен з’явився в Капітолії без маски та в куртці олімпійської команди США. ФБР ідентифікувала чоловіка завдяки цій куртці.

Колишній спортсмен видалив облікові записи з усіх сайтів і соцмереж. Зазначається, що раніше він висловлював на своїх сторінках підтримку чинному президенту Дональду Трампу.

Келлер брав участь в літніх іграх 2000, 2004 та 2008 років у складі американської команди. На змаганнях з плавання у вільному стилі він здобув декілька медалей: срібну та бронзову в Сіднеї, бронзову й золоту в Афінах і золоту в Пекіні.

Після ігор 2008 року Келлер покинув водний спорт і пішов працювати агентом з нерухомості. Олімпійський комітет і Американська організація з плавання засудили його участь у насильницьких діях в Капітолії, що призвели до жертв.

«Як вдома, так і в усьому світі атлети олімпійської збірної дотримуються дуже високих стандартів, оскільки представляють нашу країну як на спортивному майданчику, так і поза ним. Події у Вашингтоні стали випадком, коли цих стандартів явно не дотрималися. Люди, причетні до атаки самого тіла демократії, яку ми всі гордо представляємо, підвели нашу спільноту», — заявила голова Олімпійського та Паралімпійського комітету Сара Гіршленд.