Справа Татарова: у САП прокоментували зміну підслідності та поскаржились, що їхніх прокурорів не включили до нової групи

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Справа Татарова: у САП прокоментували зміну підслідності та поскаржились, що їхніх прокурорів не включили до нової групи

Гонтар Владимир / УНИАН

Виконувач обов’язків керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Максим Грищук повідомив, що після передачі справи заступника голови ОП Олега Татарова до СБУ вони просили включити своїх прокурорів до нової групи, але цього не зробили.

Про це він розповів в інтерв’ю «Бабелю».

«У групі тринадцять прокурорів. Ми просили включити до неї прокурорів САП, бо у нас є практика спільних прокурорських груп, але нас не почули», — пояснив Грищук.

За його словами, цю справу не може розглядати будь-який інший суд, крім Вищого антикорупційного. Однак Печерський районний суд, всупереч закону, змінив підслідність і передав справу Татарова від НАБУ до СБУ.

«Ми звернулися до Вищого антикорупційного суду, бо саме він здійснює судовий контроль за справами НАБУ і САП. Сподіваюся, що ВАКС відновить справедливість і скасує це рішення Печерського райсуду», — пояснив в. о. очільника САП.

Грищук вважає, що найближчим часом ВАКС витребує матеріали справи у Печерського райсуду й ухвалить рішення у цій справі. Схожа ситуація склалася під час розгляду справи VAB Банку. Також він прокоментував затримку з підписанням підозри Татарову.

«Ми з прокурорами мали ознайомитися з матеріалами, бо епізод, про який ви говорите, ми зареєстрували в жовтні 2020 року. Паралельно захист оскаржував арешти майна, прокурори ходили до суду і розповідали нам, що Вищий антикорупційний суд на засіданнях звертав увагу на певні проблеми в матеріалах. Ми всі ці недоліки усунули з підозри, тому нам були потрібні ті десять днів», — зазначив Грищук.

Наразі в цій справі, як пояснює в. о. керівника САП, органом розслідування вказана СБУ. Строки розслідування спливають 30 січня.