НАБУ вручило підозру заступнику голови ОП Татарову

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У пʼятницю, 18 грудня, детективи НАБУ вручили підозру заступнику голови Офісу президента Олегу Татарову.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Татарова підозрюють у дачі хабаря (ч. 3 ст. 369 КК) групою осіб за отримання підробленого висновку судового експерта. Йому загрожує від 4 до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

У САП зазначили, що підозра Татарову — вже третя у справі про хабар за внесення недостовірних даних в оціночно-будівельну експертизу, яка повинна була встановити ринкову вартість нерухомості в ЖК на Печерську і на околиці Києва.

НАБУ встановило, що після укладення між МВС і будівельною компанією договору проєктування та будівництва житлового будинку на території Печерського району, який згодом був перебудований в житловий комплекс «Аристократ», посадові особи Національної гвардії за змовою з іншими учасниками оборудки уклали додаткові угоди для обміну квартир на інші в ЖК «Оберіг». При обміні вони заволоділи частиною зазначеного майна, що призвело до втрати активів на загальну суму понад 81,6 млн гривень.

За даними САП, колишній народний депутат, ексголова «Укрбуду» Максим Микитась у змові з Татаровим домовилися із заступником директора Державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС підробити експертизу. Заступнику за це дали 250 тисяч гривень. Він занизив різницю між ринковою вартістю житлових комплексів у більше ніж 11 разів — з 81 млн гривень до 7 млн гривень.