Ситник: Печерський райсуд не мав права забирати справу Татарова у НАБУ

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
Ситник: Печерський райсуд не мав права забирати справу Татарова у НАБУ

The National Anti-Corruption Bureau of Ukraine Follow / Flickr

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що Печерський районний суд Києва не мав права передавати справу щодо заступника голови Офісу президента Олега Татарова з НАБУ до Державного бюро розслідувань.

Про це він розповів у інтервʼю «Дзеркалу тижня».

«Таким чином суд втручається в дискреційні повноваження генерального прокурора. Адвокат Вовка просто йде в суд і вимагає забрати справу в НАБУ, бо буцім у нас спір за справу з ДБР. Але ніякого спору немає. І навіть якби був, то вирішувати його має право тільки генпрокурор, а не Печерський суд», — заявив Ситник.

Він додав, що бюро підтримує позицію Спеціалізованої антикорупційної прокуратури, яка планує оскаржити це рішення Печерського райсуду.

«Взагалі мені важко уявити, як після того, коли одному з учасників злочину вже обрано запобіжний захід, коли суд уже дав оцінку підозрі, де прописані всі три фігуранти справи, можна не предʼявити підозру Татарову», — сказав Ситник.

  • 14 грудня стало відомо, що суддя Печерського районного суду Києва Сергій Вовк ухвалив передати справу щодо Татарова з НАБУ до ДБР.
  • 2 грудня НАБУ заявило, що планувало повідомити про підозру третьому фігуранту справи експрезидента «Укрбуду» Максима Микитася — колишньому посадовцю цієї компанії. Але цьому, за даними відомства, завадила генпрокурор Ірина Венедіктова. Вона змінила прокурорів у справі, увівши до складу групи себе та в. о. глави САП Максима Грищука.
  • У НАБУ не називають прізвище нового ймовірного фігуранта справи. Але журналіст Бутусов повідомив із посиланням на власні джерела, що йдеться про нинішнього заступника глави Офісу президента Олега Татарова. Водночас Микитась стверджує, що Татаров працював у компанії юристом. Сам Татаров заперечує свою причетність до справи і вважає, що оточення глави НАБУ «поширює чутки».