НАБУ відреагувало на нову підозру Микитасю від Нацполіції. Його назвали «викривачем» корупції у владі і нагадали про Татарова

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
НАБУ відреагувало на нову підозру Микитасю від Нацполіції. Його назвали «викривачем» корупції у владі і нагадали про Татарова

Facebook / Максим Микитась

У Національному антикорупційному бюро заявили, що не мають інформації щодо доказової бази, на підставі якої слідчі Нацполіції повідомили про підозру ексголові «Укрбуду» та екснардепу Максиму Микитасю. Оприлюднені відео, наголошують у відомстві, теж не містять достатніх даних для відповідних висновків.

Про це заявили у пресслужбі НАБУ.

У відомстві заявили, що Микитась є «викривачем», який надав детективам інформацію щодо «корупції у вищих ешелонах влади». А за одним з досліджених фактів детективи повідомили про підозру заступнику глави Офісу президента Олегу Татарову.

Відтоді, додають у відомстві, почали стикатися з «безпрецедентним втручанням» у свою роботу

У НАБУ побоюються, що нову підозру можуть використовувати для блокування їх розслідування і тиску на Микитася, щоб «викриті ним особи» уникли відповідальності.

Нагадаємо, 29 грудня у Нацполіції заявили, що Микитасю повідомили про підозру у викраденні юриста та вимаганні. За даними поліцейських, саме він був замовником викрадення. Зранку у цій справі у нього провели обшуки. При цьому адвокат Микитася вважає, що слідчі дії пов’язані зі справою Татарова.

  • Микитась з 2019 року є головним фігурантом справи про розкрадання 81 млн гривень при будівництві квартир для Нацгвардії. У жовтні 2019-го йому повідомили про підозру в розкраданні, а 1 грудня 2020 року — про підозру в дачі хабаря.
  • 2 грудня НАБУ оприлюднило переписку підозрюваних у «справі Микитася», серед яких, імовірно, був заступник голови ОП Татаров. НАБУ також повідомило, що генпрокурор Венедіктова таємно змінила прокурорів у зазначеній справі, а Печерський суд постановив забрати справу у НАБУ.
  • 18 грудня Татарову вручили підозру в дачі хабаря. НАБУ просить для нього арешт із заставою в 10 мільйонів гривень.