Ексглаві «Укрбуду» Микитасю оголосили підозру у викраденні людини. Його адвокат заявив про «помсту Татарова»

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Ексглаві «Укрбуду» Микитасю оголосили підозру у викраденні людини. Його адвокат заявив про «помсту Татарова»

Коваль Володимир / УНІАН

Ексголові корпорації «Укрбуд», фігуранту справи про заволодіння 81,5 млн гривень Нацгвардії Максиму Микитасю повідомили про підозру у викраденні людини та вимаганні.

Про це заявили у Департаменті стратегічних розслідувань Національної поліції України.

«8 грудня на вулиці Княжий затон у Дарницькому районі столиці четверо осіб викрали юриста компанії, яка представляла інтереси власника будівельної компанії «Укрбуд» — Микитася Максима», — йдеться у повідомленні.

За даними поліцейських, замовником викрадення юриста є безпосередньо Максим Микитась.

«Серед організаторів — лідер злочинного угруповання (ув’язнений за вбивство) та кримінальний авторитет (перебуває в Російській Федерації)», — додали правоохоронці.

Також у поліції розповіли, що злочин планували заздалегідь, втілювали у кілька етапів. Чоловіка обманом виманили на зустріч, після чого вже на місці підійшли до авто потерпілого, перетягнули його з водійського сидіння на заднє і вирушили в невідомому напрямку.

«За вказівкою замовника дорогою викраденого юриста змусили написати боргову розписку на $800 тисяч», — додали правоохоронці та уточнили, що під час викрадення та затримання зловмисники повідомляли про перебіг подій організатору, а той — замовнику.

Окремо поліцейські зазначили, що через кілька годин після викрадення четверо виконавців були затримані, а заручника звільнили, 9 грудня схопили й двох співорганізаторів злочину.

Водночас адвокат Микитася Артур Габрієлян повідомив hromadske, що з від ранку 29 грудня в будинку його підзахисного проводять обшуки у цій справі. На його думку, слідчі дії пов’язані зі справою заступника голови Офісу президента Олега Татарова.

«Він [Олег Татаров] за допомогою підконтрольних йому слідчих поліції здійснює помсту та вплив на Микитася, щоб той відмовився від свідчень», — заявив Габріелян.

Своєю чергою, адвокат Татарова Олександр Кузьменко заперечує його причетність та запевняє, що заступник голови ОП не має жодного стосунку до цих подій.