У США почалися поставки вакцини від коронавірусу компанії Pfizer. Першу людину вже прищепили — це медсестра з Нью-Йорка

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
У США почалися поставки вакцини від коронавірусу компанії Pfizer. Першу людину вже прищепили — це медсестра з Нью-Йорка

@NYGovCuomo / Twitter

У США здійснили відправку першої партії вакцини від коронавірусу компанії Pfizer, яку днями екстрено дозволили для використання на території країни. Перша людина вже отримала щеплення.

Як повідомляє Associated Press, дозвіл на використання першої вакцини від коронавірусу розпочинає наймасштабнішу хвилю щеплень в історії США. Першими вакцинують медпрацівників та мешканців будинків догляду.

Доставка вакцини стала надзвичайним викликом через необхідність збереження наднизької температури при транспортуванні. В неділю можна було спостерігати як працівники Pfizer у Мічигані, одягнені в захисний одяг, швидко фасують вакцини у бокси з сухим льодом. Контейнери доставили до аеропорту, де їх забрав вантажний літак.

За повідомленням CNN, перше щеплення в США зробили медсестрі Сандрі Ліндсі, яка працює в Єврейському медичному центрі Нью-Йорка. Після вакцинації жінка заявила, що відчуває надію, і порадила всім якомога швидше отримати свою дозу.

«Я відчуваю, як приходить зцілення. Я сподіваюся, що це означає початок кінця дуже болючого часу в нашій країні. Я хочу підтвердити громадськості, що вакцина безпечна… Є світло в кінці тунелю, але ми все ще маємо продовжувати носити наші маски, дотримуватися соціальної дистанції. Я вірю в науку. Провідник моєї практики, як медсестри, це наука, тож я цьому вірю», — сказала вона.

Попри оптимізм представників Міністерства охорони здоров’я, деякі медики не хочуть бути першими на черзі до вакцинації. Також численні опитування демонструють широку недовіру до вакцин серед громадськості. Наразі близько половини американців бажають зробити щеплення якомога швидше, ще чверть не впевнена у вакцині, а решта взагалі не зацікавлена в цьому питанні.

За даними джерел Associated Press, цього тижня також вакцинують високопосадовців та деяких представників Білого дому.