У Британії почалася масова вакцинація від коронавірусу — перший пацієнт вже отримав щеплення

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Британії почалася масова вакцинація від коронавірусу — перший пацієнт вже отримав щеплення

Getty Images / «Бабель»

Мешканка Північної Ірландії стала першою людиною у світі, яка отримала вакцину Pfizer та BioNTech від коронавірусу поза випробуваннями, що ознаменувало початок масової вакцинації у Великій Британії.

Про це пише BBC.

90-річна Маргарет Кінан з Енніскіллена сказала, що для неї «велика честь» отримати вакцину в університетській лікарні Ковентрі. Спеціалізовані центри в Великій Британії будуть вакцинувати людей старше 80 років і певний медичний персонал.

«Для мене велика честь бути першою вакцинованою від COVID-19, це найкращий подарунок на день народження, який я могла б побажати. Я нарешті з нетерпінням чекаю на можливість відсвяткувати з родиною і друзями Новий рік після того, як я провела самотою більшу частину року», — сказала Кінан.

Жінка також порадила всім, кому пропонуватимуть вакцину, не відмовлятися від цієї можливості.

Пізніше стало відомо, що першим чоловіком, який отримав дозу вакцини, став 81-річний Вільям Шекспір з графства Уорікшір. Він подякував персоналу лікарні за професіоналізм і увагу до людей похилого віку.

  • Компанії Pfizer і BioNTech скоротили плани з виробництва своєї вакцини від коронавірусу до кінця року з 100 до 50 мільйонів через брак сировини.
  • Раніше повідомлялося, що Велика Британія першою у світі почне вакцинацію від коронавірусу. Уряд закупив 40 мільйонів доз у Pfizer.