Велика Британія першою у світі розпочне вакцинацію від коронавірусу. Уряд закупив 40 мільйонів доз у Pfizer

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
Велика Британія першою у світі розпочне вакцинацію від коронавірусу. Уряд закупив 40 мільйонів доз у Pfizer

QuoteInspector.com

Велика Британія стане першою країною, що схвалить мРНК-вакцину від коронавірусу компаній Pfizer і BioNTech для широкого використання. Вона буде доступною вже наступного тижня, повідомляє BBC.

Це одна з небагатьох вакцин, на розробку якої пішло всього десять місяців, — зазвичай процес тягнеться роками. Британія замовила 40 мільйонів доз — цього вистачить на два етапи вакцинування 20 мільйонів людей.

Першими в черзі на щеплення будуть мешканці та персонал будинків для догляду за людьми похилого віку, за ними — люди, старші 80 років, а також медичні та соціальні працівники.

Масова імунізація населення очікується у 2021 році з новими поставками вакцини.

Попри щеплення, британцям доведеться й надалі дотримуватися правил коронавірусної безпеки — соціальної дистанції та маскового режиму. Також продовжуватимуть тестувати людей з підозрою на коронавірус та їхню ізоляцію.

Уряд додатково замовив 7 мільйонів доз іншої мРНК-вакцини компанії Moderna, які прибудуть навесні, і 100 мільйонів доз «класичної» вакцини від AstraZeneca. Ці розробки британські регулятори схвалять найближчим часом.