AstraZeneca проведе нові випробування своєї вакцини від коронавірусу після виявлення помилки на виробництві

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
AstraZeneca проведе нові випробування своєї вакцини від коронавірусу після виявлення помилки на виробництві

Getty Images / «Бабель»

Компанія AstraZeneca проведе додаткові випробування своєї вакцини проти коронавірусу.

Про це повідомляє видання NDTV.

За словами генерального директора Паскаля Соріо, поточні дослідження поставили під сумнів рівень безпечності вакцини. Він розповів, що під час випробувань учасникам давали по половині дози вакцини, що демонструвало її ефективність на рівні 90%. Якщо ж пацієнту обидва рази давали повноцінну дозу вакцини, її ефективність у запобіганні коронавірусу становила 62%. Це значно нижче, ніж в інших вакцин, але все одно перевищує необхідні, зокрема для реєстрації у США, 50% ефективності.

За словами Соріо, це буде нове міжнародне дослідження, яке відбудеться швидше, оскільки компанія впевнена в ефективності вакцини, а значить їй потрібна менша кількість випробовуваних.

  • На початку цього тижня компанія AstraZeneca повідомила про вищу ефективність від половини дози її вакцини. Виявилося, що це результат помилки на виробництві.
  • Більшість країн світу розраховує на вакцину від AstraZeneca. Препарати цієї компанії будуть дешевші та логістичні вигідніші, ніж розробки на основі генних технологій від компаній Pfizer і Moderna.