AstraZeneca повідомила результати випробування своєї вакцини від коронавірусу. Ефективність — 70%

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
AstraZeneca повідомила результати випробування своєї вакцини від коронавірусу. Ефективність — 70%

Tmaximumge / Pxhere

Вакцина від коронавірусу компанії AstraZeneca, яку виробили спільно з Оксфордським університетом, під час випробувань показала свою ефективність на 70%.

Про це йдеться в повідомленні компанії.

Там пояснили, що тестували два різні варіанти введення вакцини. У першому випадку понад 2,7 тисячі добровольців спочатку ввели половину дози вакцини, а через місяць — повну. Результат таких випробувань показав ефективність вакцини у 90%.

У другому випадку понад 9 тисяч добровольців отримували повну дозу і спочатку, і через місяць. Ефективність такого методу становила 62%. Таким чином, середня ефективність вакцини становить 70%. Під час випробування вакцини коронавірусом заразився 131 доброволець.

«За одного з варіантів введення вакцина може бути ефективна приблизно на 90%, до того ж якщо використовувати цей спосіб, то за рахунок того ж обсягу препарату можна вакцинувати більшу кількість людей», — зазначив професор Ендрю Поллард.

Водночас виробники вакцини від AstraZeneca зазначають, що їхню вакцину набагато легше транспортувати та зберігати, на відміну від конкурентів. До того ж вони обіцяють, що вакцина буде дешевшою за інші. Там зазначають, що в разі сертифікації готові виробити за 2021 рік близько трьох мільярдів доз.