Коронавірус у США вбив більше американців, аніж Друга світова війна

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Коронавірус у США вбив більше американців, аніж Друга світова війна

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

У Сполучених Штатах наразі зареєстровано більше смертей від COVID-19, ніж загалом загинуло американців під час Другої світової війни.

За даними Міністерства у справах ветеранів, під час Другої світової війни у США загинуло 291 557 осіб. За даними Університету Джона Гопкінса, станом на вечір 11 грудня у США зареєстровано 294 056 випадків смерті від коронавірусу.

Business Insider повідомляє, що вже у квітні пандемія вбила більше американців, аніж війна у Вʼєтнамі.

До середини травня кількість загиблих від коронавірусу у США вже перевищила сукупну кількість американців, які загинули у боях у всіх великих війнах США з 1945 року — майже 87 тисяч.

У США незмінно спостерігається найбільша кількість підтверджених випадків COVID-19 і смертей у світі. За даними Університету Джонса Гопкінса, станом на вечір 11 грудня кількість випадків у країні перевищила 15,5 мільйона.

Нагадаємо, 6 грудня президент США Дональд Трамп заявив, що вакцинація від коронавірусу у США розпочнеться наступного тижня. Радники Центру США з контролю і профілактики захворювань голосуванням визначили дві групи населення, які першими отримають щеплення вакциною від коронавірусу. Це медики і люди, які перебувають в установах тривалого догляду.