У Вірменії приземлилися перші літаки з російськими військовими для Нагірного Карабаху

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

У Вірменії на аеродромі Еребуні приземлилися перші чотири літаки з російськими військовими в рамках угоди про припинення війни в Нагірному Карабаху. Про це повідомляє ТАСС з посиланням на Міністерство оборони Росії.

У відомстві вказують, що трьома літаками доставили близько 80 військових 15-ї окремої мотострілецької бригади Центрального військового округу, а також бронетранспортери, бронеавтомобілі та засоби звʼязку. Крім того, ще одним окремим літаком прилетіли офіцери командування «миротворчих» сил Росії.

У Міноборони Росії зазначають, що загалом у зону Нагірно-Карабаського конфлікту перекинуть 1 960 військовослужбовців, 90 бронетранспортерів, 380 одиниць автомобільної та спецтехніки.

За умовами угоди про припинення військових дій, російські військові перебуватимуть в Нагірному Карабаху пʼять років із можливістю продовжити цей термін.

Нагадаємо, президент Азербайджану Алієв після підписання угоди заявив, що крім російських військових, будуть ще й турецькі. Але Кремль це заперечує. Згодом на сайті президента Азербайджану оприлюднили відео розмови з Володимиром Путіним, де Алієв справді згадував про турецьких військових.