Опозиція Вірменії хоче відправити Пашиняна у відставку й скасувати угоду щодо Карабаху. Протестувальники через неї побили спікера парламенту

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Протестувальники в Єревані побили спікера парламенту Вірменії Арарата Мірзояна після спільної заяви з Росією та Азербайджаном про припинення війни за Нагірний Карабах, за якою в регіон вводяться російські військові.

Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook премʼєр-міністр Вірменії Нікол Пашинян, зазначивши, що Мірзояну провели операцію.

«Це злочин не залишиться безкарним», — наголосив він.

Місцеві ЗМІ оприлюднили відео побиття Мірзояна, протестувальники витягли його зі службової машини і побили.

Тим часом опозиція Вірменії вирішує, як анулювати угоду щодо Карабаху і відправити у відставку Пашиняна. Зокрема, опозиційні фракції намагаються скликати позачергове засідання парламенту Вірменії через ухвалене рішення щодо Карабаху.

«Ми намагаємося скликати позачергове засідання парламенту, але кількість опозиційних депутатів для цього недостатня. Необхідна участь також щонайменше 25 депутатів із провладної фракції. Для цього вони повинні бути впевнені у своїй безпеці, щоб прийти до парламенту», — заявила депутатка опозиційної фракції «Квітуча Вірменія» Наїра Зограбян, пише Інтерфакс-Україна.

За її словами, зараз юристи розбираються, наскільки парламент уповноважений анулювати рішення щодо Карабаху.