Вірменія заявила про наступ противника в Нагірному Карабаху. Азербайджан каже про зрив припинення вогню

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міноборони Вірменії заявило про наступ азербайджанських військ на східному, південно-східному і південному напрямках у Нагірному Карабаху. У зазначених районах йдуть оборонні бої, але на одній зі східних ділянок уздовж лінії фронту війська невизнаної НКР були змушені відступити.

За даними відомства і прессекретарки Міноборони Шушан Степанян, вірмени знищили автомобільну техніку, окремі групи солдатів, пʼять танків і два БТРи. Всього вранці 4 листопада було дві спроби штурму — одна в районі міста Бердзор. Противника відкинуто.

У ніч на 4 листопада, за даними вірменської сторони, сили Азербайджану намагалися взяти під контроль ділянку в районі міста Шуша, але «зазнали втрат і відійшли».

Тим часом Міноборони Азербайджану звинуватило вірмен у порушенні режиму припинення вогню та обстрілі позицій військових в Товузькому і Агстафинському районах з боку Бердського району Вірменії.

Відомство опублікувало кілька відео знищення техніки противника під час атаки на війська. Зокрема були показані кадри знищення бліндажів і позицій солдат, складу боєприпасів, зенітної установки М-55 і декількох танків.