Вірменія повідомляє про важкі бої за Гадрут. Президент Азербайджану заявляв про взяття міста ще три дні тому

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

На півдні Нагорного Карабаху за стратегічне місто Гадрут йдуть важкі бої. Влада вірменської невизнаної Нагірно-Карабаської Республіки (НКР) говорить, що війська Азербайджану зосередили біля міста велику кількість сил і намагаються прорватися.

Речник президента НКР Ваграм Погосян заявив, що на Гадрутській ділянці тривають широкомасштабні дії з відбиття атак. У Міноборони НКР показали знищення безпілотника ворога і повідомили про операцію зі знищення на підступах до Гадруту великої диверсійно-розвідувальної групи, яка ще 10 жовтня проникла в район і намагалася зайняти місто.

Раніше президент Азербайджану Ільхам Алієв заявив, що азербайджанська армія взяла під свій контроль Гадрут і навколишні села. Заяву він зробив ще 9 жовтня, але офіційний Єреван і представники НКР це спростували.

Як передає Report, Алієв говорив про звільнення сіл Чайли, Юхари Гюзлек, Горазилі, Гишлаг, Гарачайли, Ефендиляр і Сулейманли.

Міноборони Азербайджану тим часом публікує відео знищення вірменського безпілотника і кадри з відбитих у противника сіл Сулейманли, Суговушан, Горадіз, Дашкесан і міста Джебраїл, над яким вже підняли прапор.