Азербайджан продовжує наступати в Нагірному Карабаху та виходить на кордон з Вірменією. А там вже помітили російських військових

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Президент Азербайджану Ільхам Алієв повідомив, що під контроль взяли ще низку населених пунктів і місто Губадлі в Нагірному Карабаху.

Про це він написав у своєму Twitter.

За його словами, азербайджанські військові взяли під контроль села в Зангіланському, Джебраїльському та Губадлінському районах, а також саме місто Губадлі.

Таким чином, азербайджанська армія продовжує свій наступ з півдня Нагірного Карабаху в напрямку центру, зокрема міста Лачин. Саме там проходить єдиний автошлях, який зв’язує Нагірний Карабах із Вірменією. Якщо азербайджанці захоплять Лачинський коридор, то Нагірний Карабах залишиться без допомоги з боку вірмен.

Водночас на кордоні між Азербайджаном і Вірменією вже помітили російських військових. Фотограф Сергій Бобилєв опублікував на сервісі Getty Images фотографії з Вірменії та Нагірного Карабаху. Серед них є фото російського польового табору. Фотограф зазначає, що цей табір облаштували в селищі Тех — це останній населений пункт перед кордоном з Азербайджаном. А за 20 км від нього розташований той самий Лачин, на який наступають азербайджанці.

Sergei Bobylev / Contributor