Перемир’я між Азербайджаном і Вірменією знову закінчилося невдовзі після початку. Сторони конфлікту звинувачують у цьому одна одну

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Azərbaycan Respublikası Müdafiə Nazirliyi / YouTube

Гуманітарне перемир’я між Азербайджаном і Вірменією, яке мало розпочатися 18 жовтня, закінчилося вже через кілька годин. Між сторонами знову тривають бої — Баку та Єреван звинувачують у зриві припинення вогню один одного.

За даними вірменської сторони, «Збройні сили Азербайджану в черговий раз грубо порушили домовленість».

«О 07:20, з використанням артилерійського вогню, противник здійснив наступ на південному напрямку (Худаферинське водосховище) з метою зайняття вигідних позицій. Обидві сторони зазнають втрати», — заявила речниця Міноборони Вірменії Шушан Степанян.

У свою чергу азербайджанська сторона заявляє про «чергове грубе порушення домовленості» збройними силами Вірменії.

«Протягом ночі противник з мінометів та артилерії обстріляв околиці міста Джебраїл, а також звільнені від окупації села цього району, що лежать уздовж ріки Араз. Втрат серед особового складу немає», — йдеться в повідомленні Міноборони Азербайджану.

10 жовтня у Москві сторони вже домовлялися про перемирʼя, яке мало розпочатися того ж дня о 12:00. Але майже одразу після офіційного початку вони звинуватили одна одну в його зриві.