Азербайджан оприлюднив відео розмови Алієва з Путіним, і там справді згадуються турецькі миротворці. Кремль це спростовував

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Президент Азербайджану Ільхам Алієв оприлюднив відеозапис розмови з президентом Росії Володимиром Путіним, в якій згадується спільна миротворча місія Росії і Туреччини. Запис відеоконференції опублікували на сайті президента Азербайджану.

Під час розмови лідери двох країн обговорюють підписання угоди про припинення війни в Нагірному Карабасі. Алієв, зокрема, згадує про турецьких миротворців. Путін на відео це ніяк не коментує.

«Хотів би висловити подяку Президенту Турецької Республіки Реджепу Ердогану за його активну участь у справі політичного врегулювання конфлікту і одним з пунктів сьогоднішньої заяви є спільна миротворча місія Росії і Туреччини. Тим самим, ми створюємо новий досконалий формат взаємодії в регіоні не тільки в рамках врегулювання конфлікту, а й майбутнього розвитку», — заявив Алієв на оприлюдненому відео.

Про що йдеться?

Алієв після підписання угоди про припинення війни заявив, що у регіоні, окрім російських миротворців, будуть ще й турецькі. Але згодом речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що в тексті заяви немає жодного слова про миротворців з Туреччини.

Пізніше Кремль опублікував повний текст спільної заяви, яка складається з девʼяти пунктів, і там не міститься згадки про турецьких миротворців.