Премʼєр Вірменії Пашинян заявив, що армія попросила його підписати угоду про припинення війни за Нагірний Карабах

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Премʼєр Вірменії Пашинян заявив, що армія попросила його підписати угоду про припинення війни за Нагірний Карабах

MEHR News Agency

Армія Вірменії наполягала на тому, аби країна прийняла спільну угоду з Росією та Азербайджаном про припинення війни за Нагірний Карабах.

Про це премʼєр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив у прямому ефірі у Facebook вірменською мовою, цитує його Интерфакс.

«Я прийняв рішення після того, коли армія тривалий час стверджувала про необхідність такого кроку. Армія говорила, що треба зупинитися, є певні проблеми, для вирішення яких або не видно перспектив, або ресурси для вирішення вичерпані. Ви уявляєте ситуацію, коли армія каже, що треба зупинитися», — сказав Пашинян.

За його словами, зміст заяви невигідний для вірменської сторони, але відсутність угоди негативно вплинула б на боєздатність країни. Він наголосив, що Вірменія опинилась у ситуації, коли альтернативи підписанню угоди не існувало.

Глава вірменського уряду також наголосив на проблеми у військах. Він, зокрема, сказав про декілька десятків випадків, коли населення конкретних районів не дозволяло військовим передислокувати війська, про проблеми із призивом та випадки дезертирства.

Пашинян додав, що бойові дії у Нагірному Карабаху продовжуються, але незабаром їх не буде. Станом на 09:00 10 листопада Росія відправила в регіон 10 літаків з віськовими.

Нагадаємо, 9 листопада Вірменія, Росія та Азербайджан домовилися про припинення війни за Нагірний Карабах. Відповідно до угоди, в регіон вводяться російські військові. Після повідомлення про припинення війни тисячі людей вийшли на вулиці Єревану, а також захопили будівлі уряду і парламенту Вірменії. Люди незгодні з рішенням припинити війну за Нагірний Карабах, а опозиція вимагає від парламенту скасувати угоду.