Міністр Степанов: У лікарнях перебувають майже 23 тисячі хворих на коронавірус

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Міністр охорони здоровʼя Максим Степанов заявив на брифінгу, що в лікарнях, призначених для лікування пацієнтів з коронавірусом, перебувають 22 977 хворих.

«На сьогоднішній ранок [21 жовтня] на лікарняних ліжках перебувають 22 977 осіб. Тобто ті люди, у яких вже підтверджений коронавірус або є підозра», — сказав Степанов.

Міністр додав, що за минулу добу, яка показала рекордний добовий приріст хворих, було зроблено 62 869 тестувань на коронавірус. Серед заражених — 318 дітей і 365 медпрацівників.

Раніше в Міністерстві охорони здоровʼя повідомляли, що в лікарнях зайняті майже 60% місць для пацієнтів з підозрою на коронавірус або з підтвердженим діагнозом. Харківська область при цьому повідомляла про критичне становище, а в Києві додатково готували місця (2 200 ліжко-місць).

При цьому президент Володимир Зеленський говорив, що зараз у низці регіонів завантаженість ліжок у лікарнях становить 70%, а в деяких населених пунктах — 100%.

  • Українські науковці провели доклінічну фазу дослідження потенційної вакцини проти коронавірусу. Президента Володимира Зеленського ознайомили з результатами.
  • Міністерство охорони здоровʼя розробило план боротьби з коронавірусом, який визначає алгоритм дій для чотирьох рівнів небезпеки та ґрунтується на кількості хворих і завантаженості медиків.
  • Серед усіх летальних випадків коронавірусу 75% — люди віком понад 65 років, яким Міністерство охорони здоровʼя радить без нагальної потреби не виходити з дому.
  • У МОЗ також заявили, що запровадження жорсткого локдауну в Україні, як на початку пандемії, може стати «винятково резервним рішенням», оскільки «система охорони здоров’я справляється».