Зеленський назвав умову запровадження в Україні жорсткого карантину

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Зеленський назвав умову запровадження в Україні жорсткого карантину

Пресслужба Офісу президента України

Президент Володимир Зеленський заявив, що в Україні можуть знову запровадити жорсткий карантин, якщо добова кількість інфікованих на коронавірус зросте до понад 9,5 тисячі.

Про це глава держави заявив на зустрічі з представниками Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, передає його пресслужба.

«Критичною для медичної системи ситуація стане, коли буде від 9,5 тисячі щоденних заражень коронавірусом. Якщо матимемо понад 9,5 тисячі інфікованих щодоби, ми будемо змушені запроваджувати жорсткий карантин. Але тоді зупиниться економіка нашої країни й буде дуже складно всім», — наголосив Зеленський.

За його словами, зараз у низці регіонів завантаженість ліжок у лікарнях становить 70%, а в деяких населених пунктах — 100%. Він наголосив, що держава не може щотижня збільшувати кількість ліжок і переводити медзаклади лише на лікування хворих із COVID-19.

Зеленський закликав представників церков проводити релігійні заходи таким чином, щоб максимально зменшити скупчення людей і збільшити соціальну дистанцію. Зокрема, він пропонує перевести богослужіння в онлайн-режим.

Раніше головний санітарний лікар Віктор Ляшко заявив, що в Україні запровадження жорсткого локдауну, як на початку пандемії, може стати «винятково резервним моментом». Наразі система охорони здоров’я може впоратися з приростом хворих на коронавірус — навіть коли їхня кількість сягатиме 10 тисяч на добу.

В Україні за добу 16 жовтня зафіксували рекордну кількість нових хворих на коронавірус за весь час пандемії — майже 6,5 тисячі. Загалом у країні станом на 19 жовтня на коронавірус захворіли вже понад 300 тисяч осіб.