МОЗ: Більшість померлих від коронавірусу в Україні — люди похилого віку

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
МОЗ: Більшість померлих від коронавірусу в Україні — люди похилого віку

«Бабель»

Серед усіх летальних випадків коронавірусу 75% складають люди віком понад 65 років, яким Міністерство охорони здоровʼя радить без нагальної потреби не виходити з дому. Станом на сьогодні в Україні зафіксовано понад 5 тис. нових випадків коронавірусу та 90 померлих.

З такою інформацією виступив міністр охорони здоров’я Максим Степанов на брифінгу в неділю.

Наразі ситуація з поширенням коронавірусу в Україні стає критичнішою — кількість вільних місць у лікарнях стрімко зменшується, і в деяких регіонах вирішують питання про відкриття нових пунктів прийому хворих.

Зокрема в Луцьку на цьому тижні під потреби лікування інфікованих коронавірусом вирішили переобладнати пологовий будинок.

«Зараз важливо всім мобілізуватися та дотримуватися всіх протиепідемічних правил, які встановлені в державі. Особливо це стосується людей віком понад 65 років, адже 75,7% із загальної кількості летальних випадків – це громадяни саме цієї вікової категорії», — сказав міністр.

За його словами, старшим за 65 років рекомендовано без нагальної потреби не виходити з дому, зокрема це стосується відвідування місць великого скупчення людей.