МОЗ: В українських лікарнях зайнято більше половини місць для хворих на коронавірус

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
МОЗ: В українських лікарнях зайнято більше половини місць для хворих на коронавірус

skaman306 / Getty Images

В українських лікарнях зайнято майже 60% місць для пацієнтів з підозрою на коронавірус або з підтвердженим діагнозом. Кількість вільних ліжок коливалась протягом останніх п’яти днів у межах кількох відсотків.

Про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я.

Через критичну ситуацію з поширенням вірусу в регіонах бракує місць у лікарнях, здатних приймати інфікованих. На цьому тижні в Луцьку вирішили переобладнати під лікарню для хворих на коронавірус один з корпусів пологового будинку.

Пацієнти з підтвердженим діагнозом займають лише 37% від усієї кількості місць в українських лікарнях. 13 жовтня було зайнято 60,7% місць, а вже 15 жовтня — 63,2%. 17 жовтня навантаження на лікарні знизилось до 59,8% .

У столиці станом на сьогодні зайнято 63,6% місць, а в Київській області — 48,6%.

Найбільше навантаження на лікарні в Луганській області — там зайнято 90% ліжок для пацієнтів з коронавірусом. У Донецькій області зайнято 75,1% місць, у Хмельницькій — 72,9%, а в Одеській — 72,2%.

В інших регіонах навантаження менше. Зокрема в Херсонській области зайнято всього 36,1% місць, в Івано-Франківській — 40,6%, а в Житомирській — 44,4%.