МЗС Франції розслідує витік у пресу розмови Макрона з Путіним. Останній тоді припустив, що Навальний сам отруївся «Новачком»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
МЗС Франції розслідує витік у пресу розмови Макрона з Путіним. Останній тоді припустив, що Навальний сам отруївся «Новачком»

Пресслужба президента російської федерації

Міністерство закордонних справ Франції почало розслідування через публікацію у ЗМІ деталей телефонної розмови президента Франції Еммануеля Макрона і президента Росії Володимира Путіна, під час якої говорили й про опозиціонера Олексія Навального. Про це повідомили на сайті відомства.

У МЗС наголосили, що будь-який витік внутрішніх конфіденційних документів неприпустимий, і додали, що через це від коментарів утримаються.

«Ведеться розслідування. Діалог, який президент хотів встановити з Росією, спрямований на вирішення всіх питань, зокрема тих, що стосуються нашої безпеки, у дусі відвертості та вимогливості», — заявили у французькому відомстві.

Про що йдеться?

22 вересня французьке видання Le Monde повідомило, що Путін під час останньої телефонної розмови з Макроном припустив, що Навальний сам отруївся нервово-паралітичною речовиною типу «Новачок», і назвав його «простим баламутом в інтернеті».

Згодом Навальний відповів на слова Путіна, написавши: «Зварив на кухні «Новачок». Впав у кому. Помер в омській лікарні».

Водночас у Кремлі заявили, що у статті Le Monde нібито «є неточності» і вони не вірять, що запис розмови могли передати у пресу.