У США сенатори підготували законопроєкт про санкції щодо Росії за отруєння Навального

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
У США сенатори підготували законопроєкт про санкції щодо Росії за отруєння Навального

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Група членів Сенату США від Демократичної і Республіканської партій розробила законопроєкт про санкції щодо російських офіційних осіб, причетних до отруєння опозиційного політика Олексія Навального.

Документ опублікувала пресслужба демократа Кріса Кунса.

Законопроєкт пропонує Адміністрації президента визначити, чи порушив Кремль закони США, які забороняють використовувати хімічну та біологічну зброю. Законопроєкт також вимагає звіт про фінанси президента Росії Володимира Путіна та його найближчого оточення (про кого саме йдеться — у документі не зазначено).

Сенатор Кунс сказав про законопроєкт: «Уряд Путіна має довгу і огидну історію використання вбивств і спроб вбивства, щоб змусити замовкнути російських громадян усередині країни і за кордоном, які звертають увагу на корумповані та жорстокі методи режиму. Оскільки Росія продовжує втручатися в наші вибори і скоює злочини в інших країнах, таких як Білорусь, Україна і Сирія, цей двопартійний законопроєкт спрямований на притягнення Путіна і його найближчого оточення до відповідальності».

«Напад на Олексія Навального проливає світло на корупцію і беззаконня путінського режиму. Ми повинні притягнути винних до відповідальності за цей боягузливий напад, який був спробою придушити інакомислення і боротьбу народу за свободу і демократію», — сказав сенатор Ромні.