Le Monde: Путін під час розмови з Макроном назвав Навального «простим баламутом» і припустив, що той сам отруївся «Новачком»

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Le Monde: Путін під час розмови з Макроном назвав Навального «простим баламутом» і припустив, що той сам отруївся «Новачком»

Andrey Rudakov / Bloomberg via Getty Images

Президент Росії Володимир Путін під час останньої телефонної розмови з президентом Франції Емманюелем Макроном припустив, що російський опозиціонер Олексій Навальний сам отруївся нервово-паралітичною речовиною типу «Новачок».

Про це пише французьке видання Le Monde із посиланням на власні джерела, які знайомі з ходом перемовин.

Сама стаття має назву «Діалог глухих між Макроном та Путіним про Олексія Навального». Журналісти повідомляють, що під час розмови Путін не сприймав жодних версій щодо можливого отруєння опозиціонера та стояв винятково на своїй, яка заперечує таку можливість.

Путін начебто назвав Навального «простим баламутом в інтернеті», а також заявив, що його Фонд боротьби з корупцією займався «протиправними діями» та «шантажував» депутатів та чиновників.

Що стосується отруєння, то Путін навіть припустив, що Навальний отруївся «Новачком» сам. Він також зазначив, що цю отруту виготовити «не так складно, як прийнято вважати».

Окрім цього російський президент порекомендував Макрону вивчити можливий «латвійський слід» в отруєнні Навального, оскільки саме в цій країні проживає один із розробників отрути, але президент Франції одразу ж заперечив цю версію.