«Плівки Вовка»: НАБУ просить НАЗК перевірити зв’язки народної депутатки, яка оскаржувала конституційність закону про бюро

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:

Національне антикорупційне бюро звернулось до Національного агентства з питань запобігання корупції з проханням провести перевірку щодо можливого конфлікту інтересів у діях народної депутатки — однієї з авторів подання до Конституційного суду України щодо закону «Про НАБУ».

Про це повідомляють на сторінці НАБУ у Facebook.

«Детективи НАБУ в межах розслідування за підозрою голови та суддів Окружного адміністративного суду Києва встановили факти, які можуть свідчити про наявність близьких особистих взаємин між цією особою та одним із підозрюваних суддів. Упродовж 2019 року у присутності цього народного депутата, на той час — помічника народного обранця VIII скликання, — у приміщенні робочого кабінету голови ОАСК неодноразово обговорювалися плани із захоплення державної влади», — йдеться в матеріалах слідства.

Також зазначають, що після першого повідомлення про підозру голові ОАСК у серпні 2019 року народна депутатка (обрана наприкінці серпня 2019 року) серед інших підписала подання до КСУ щодо визнання неконституційною ст. 375 (Постановлення суддею (суддями) завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) Кримінального кодексу України, яку, зокрема, й інкримінували очільнику ОАСК.

Ця ж депутатка підписала подання щодо неконституційності указу президента про призначення Артема Ситника директором НАБУ, а також визнання положень ЗУ «Про НАБУ» такими, що не відповідають Конституції.

Раніше «Бабель» повідомляв, що на плівках НАБУ разом із головою Окружного адмінсуду Києва Павлом Вовком фігурує його близька знайома — депутатка від «Опозиційної платформи — За життя» Антоніна Славицька. Саме вона у Конституційному суді від імені 50 депутатів попросила визнати неконституційними окремі положення закону про НАБУ. До обрання до Ради Славицька працювала помічницею колишнього народного депутата Сергія Ківалова. Також очолює адвокатське бюро «Славицька і партнери».