Обшуки в Окружному адмінсуді: НАБУ повідомило про підозру голові суду, його заступнику та ще 5 суддям

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:
Обшуки в Окружному адмінсуді: НАБУ повідомило про підозру голові суду, його заступнику та ще 5 суддям

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Національне антикорупційне бюро повідомило про підозру голові Окружного адміністративного суду Павлу Вовку, а також його заступнику Євгенію Аблову.

Про це пише НАБУ у своєму Twitter.

Окрім них підозру отримали ще 5 суддів цього суду. Наразі триває процес вручення підозр ще 4 особам. Також у справі підозру отримав і голова Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк.

Суть підозри у НАБУ офіційно не повідомляють. Водночас у «Центрі протидії корупції» розповіли, що усіх їх підозрюють у «створенні злочинної організації та захопленні влади». В організації також закликають президента Володимира Зеленського відреагувати на цю справу і зрештою розформувати Окружний адміністративний суд.

Згодом у САП розповіли, що загалом підозру вручили та планують вручити 12 особам. Керував цієї групою очільник ОАСК Павло Вовк.

«Вищевказані особи (12 осіб) на чолі з головою ОАСК діяли у межах злочинної організації, яка мала на меті захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП) та створення штучних перешкод у їхній роботі», — йдеться у заяві прокуратури.

Також слідство встановило, що Вовк від імені підставних організацій та осіб подавав штучні позови до свого ж суду, щоб розглядати їх та ухвалювати наперед визначені рішення.

За даними джерел «Бабеля», очільник Державної судової адміністрації Зеновій Холоднюк наразі перебуває у відпустці.