Справа проти суддів Окружного адмінсуду Києва: НАБУ розсекретило нові записи телефонних розмов

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Справа проти суддів Окружного адмінсуду Києва: НАБУ розсекретило нові записи телефонних розмов

Сайт Окружного адміністративного суду Києва

Національне бюро розслідувань у справі щодо суддів Окружного адміністративного суду Києва оприлюднило розсекречені матеріали слідчих дій.

У новому відео, зокрема, містяться записи телефонних розмов голови суду Павла Вовка з главою Державної судової адміністрації Зеновієм Холоднюком, а також з лояльним до нього кандидатом до Вищої кваліфікаційної комісії суддів (ВККС).

На записах розмови, зокрема, стосуються конкурсу щодо обрання нового глави Державної судової адміністрації, який проводить Комісія з питань вищого корпусу державної влади.

Про що йдеться?

17 липня НАБУ повідомило про підозру 12 особам, зокрема голові Окружного адмінсуду Києва та голові Державної судової адміністрації. Також серед підозрюваних — два заступники глави ОАСК, чотири судді ОАСК і три адвокати.

За версією слідства, підозрювані хотіли контролювати Вищу кваліфікаційну комісію суддів України (ВККСУ), Вищу раду правосуддя (ВРП), створити штучні перешкоди в їхній роботі, а також втручалися до діяльності посадовців.

«Злочинна організація ухвалювала замовні рішення у власних інтересах, а також в інтересах політичних еліт та бізнес-кіл. Для цього голова ОАСК використовував схему з подання штучних, надуманих, адміністративних позовів від підставних громадських організацій чи фізичних осіб до свого ж суду з подальшим «надшвидким» їхнім розглядом і з наперед визначеним результатом», — розповіли в НАБУ.