Вовк похвалив рішення Вищої ради правосуддя щодо нього: Зробила те, що повинна була

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Вовк похвалив рішення Вищої ради правосуддя щодо нього: Зробила те, що повинна була

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Глава Окружного адмінсуду Києва Павло Вовк прокоментував рішення Вищої ради правосуддя, яка відмовилася відсторонити його із займаної посади. Він наголосив, що ВРП «зробила те, що повинна була», попри «безпрецентний тиск» на неї.

Про це він заявив у Facebook.

«Незважаючи на безпрецентний тиск, ВРП обʼєктивно підійшла до цього питання і зробила те, що повинна була зробити згідно з буквою і духом закону — повернула клопотання без розгляду, оскільки підозру не вручили належним чином. Це не фінал історії, але це жирна кома, яка вже дозволяє поставити деякі запитання», — заявив Вовк.

Він також написав про «інформаційні атаки з боку НАБУ й активістів» про вручення йому підозри.

«Чому мовчав Верховний суд, ніяк не реагуючи на безпрецедентний і абсолютно незаконний тиск на судову систему? Як оцінювати інформаційні атаки і вкидання з боку НАБУ і його легіону бродячих активістів про нібито вручення мені підозри, розшук та інше? Хто понесе відповідальність? Можливо, особа, яка всупереч рішенню Конституційного суду вважає себе директором НАБУ?» — написав Вовк.

1 вересня Вища рада правосуддя одноголосно відмовилася відсторонити голову Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка — клопотання генпрокурора повернули без розгляду. У ВРП пояснили, що ухвалили таке рішення, оскільки «нема доказів» про вручення підозри Вовку належним чином — отже, він не набув статусу підозрюваного.