Ситник про справу ОАСК: Є інформація, що генпрокурор підписала клопотання на відсторонення суддів. Але я цих документів не бачив

Автор:
Олексій Ярмоленко
Дата:

Директор НАБУ Артем Ситник повідомив, що поки не бачив підписаних генпрокурором клопотань про відсторонення суддів Окружного адміністративного суду. Але каже, що «така інформація є».

Про це він розповів в інтерв’ю «Українській правді».

Він розповів, що справу ОАСК їм передали із Генпрокуратури, а підозри суддям підписав заступник генпрокурора Андрій Любович.

«На той час слідство проводила СБУ. Любович був керуючим заступником, який організовує роботу з нагляду за цим органом. І тому ми, скажімо так, конкретні дії узгоджували з ним. Як у них організовувалось всередині Офісу генпрокурора — мені достеменно невідомо. Але я радий, що в Офісі генпрокурора є люди, які, незважаючи на можливий тиск, провокації, медійні удари, готові працювати», — зазначив Ситник.

За його словами, коли детективи НАБУ приходили на обшук до суду, то у них справді було відчуття про те, що суддів заздалегідь про нього попередили. На його думку, слідство покаже, хто злив інформацію про обшук із матеріалів слідства.

Ситник повідомив, що НАБУ поки не отримало підписаних Венедіктовою документів щодо відсторонення підозрюваних суддів ОАСК.

«Я підписаних цих документів ще не бачив. І у нас їх офіційно ще немає. Я сподіваюсь, що все ж таки вони підписані, і ми будемо рухатись далі у цьому кейсі… Скажімо так, у мене є інформація, що вони підписані. Але я їх ще не бачив», — пояснив директор НАБУ.