Єрмак відреагував на рішення про відкриття провадження щодо операції із затримання «вагнерівців»: Це піар

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Єрмак відреагував на рішення про відкриття провадження щодо операції із затримання «вагнерівців»: Це піар

Ратинський В'ячеслав / УНІАН

Глава Офісу президента Андрій Єрмак назвав «політичним піаром» відкриття провадження через зрив спецоперації із затримання бойовиків «ПВК Вагнера», яких врешті затримали в Білорусі та видали Росії.

Про це він заявив у коментарі LB.ua.

«Чинне процесуальне законодавство надає будь-якій людині механізм внесення до ЄРДР відомостей на основі будь-якої інформації. Цим механізмом часто користуються політики з метою піару, щоб заявити у телеефірах про нібито відкрите кримінальне провадження. Жодної реальної перспективи, реального сенсу у такій активності немає. […] Цинічне його використання політиками заради агітаційної діяльності дискредитує цей процесуальний механізм», — заявив Єрмак.

При цьому, він продовжує наголошувати, що посадовці, які мають доступ до даних про діяльність спецслужб, вже спростовували повідомлення ЗМІ про спецоперацію із затримання бійців «Вагнера».

«Усі уповноважені особи, які реально допущені до інформації про діяльність спеціальних служб нашої держави, вже неодноразово спростовували неправдиві повідомлення у ЗМІ щодо якоїсь «операції» з «вагнерівцями». Сказати щось більше вже просто не можна, тому що усе вже сказано», — додав він.

Про що йдеться?

9 вересня нардеп «Європейської солідарності» Володимир Ар’єв повідомив, що Шевченківський суд зобовʼязав СБУ відкрити провадження через зрив спецоперації із затримання бойовиків «ПВК Вагнера» за статтями 111 (державна зрада), 114 (шпигунство) та 364 (зловживання владою). Він наголосив, що провадження стосується глави Офісу президента Андрія Єрмака.

Саму ж заяву подав написав фігурант справи про «плівки Єрмака» Дмитро Штанько.