Лукашенко заявив про домовленість з Путіним обʼєднати білоруські та російські війська в разі «загрози із Заходу»

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:
Лукашенко заявив про домовленість з Путіним обʼєднати білоруські та російські війська в разі «загрози із Заходу»

Пресслужба президента російської федерації

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив про домовленості з президентом Росії Володимиром Путіним щодо спільного використання військ у разі «загрози із Заходу». Його заяви цитує держагентство БЕЛТА.

«Ми з ним [Путіним] домовилися. Ми впораємося з цією проблемою. Але якщо там смикнуться за межами, треба задіяти спільне угруповання збройних сил, основою якого є білоруська армія. А росіяни нас повинні підтримувати і рухатися за нами. Ми створили резерви з ним», — сказав Лукашенко.

При цьому він стверджує, що досі «жоден солдат з Росії не перетнув кордон» Білорусі, бо влада поки справляється сама. «Але в нас навіть не здригнеться ні голос, ні рука, ні нога для того, щоб разом устаканити будь-кого, хто сіпнеться на західному кордоні Союзної держави», — додав самопроголошений президент.

Він вважає, що Росія вирішила підтримати Білорусь, бо відчуває загрозу й для себе. «Президент Росії […], захищаючи Білорусь, насамперед захищає Росію», — сказав Лукашенко.

Напередодні Путін заявив, що на прохання Лукашенка сформував «резерв зі співробітників правоохоронних органів» для допомоги Білорусі, який відправлять «за необхідності».