Лукашенко привів у повну бойову готовність основні частини Збройних сил

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Лукашенко привів у повну бойову готовність основні частини Збройних сил

Сніжана Хромець / Артем Марков / «Бабель»

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко ухвалив рішення привести основні частини Збройних сил у повну бойову готовність і перекинути війська на західний напрямок. Про це він заявив у місті Гродно — після візиту до військового полігону, передає Белта.

Лукашенко зазначив, що таке рішення йому довелось приймати вперше за чверть століття.

Також він зазначив, що західні країни через НАТО надають військову підтримку «альтернативному президенту».

«Ви бачите, що вони вже тягнуть сюди «альтернативного президента», роблять це всерйоз, оскільки сиплються заяви західних держав про фінансування, підтримку. Військова підтримка в наявності — пересування військ НАТО до кордонів. Вони все рухають до того, щоб затягнути сюди нібито нового президента. Він звертається до західних держав, у даному випадку НАТО, з метою захисту населення. Вони вводять війська — і на Білорусі можна поставити хрест», — переконаний Лукашенко.

Він додав, що проти Білорусі використовують сценарій «кольорових революцій».

  • У Білорусі з 9 серпня тривають масові протести проти фальсифікацій на виборах. За даними ЦВК, Олександр Лукашенко набрав 80% голосів, а за даними спостерігачів, правозахисників та активістів — у Лукашенка не більше ніж 10% і перемогла на виборах Світлана Тихановська.
  • Через результати виборів у країні вже понад тиждень тривають страйки на заводах і підприємствах. В адміністрації Лукашенка оцінюють збитки від протестів у Білорусі в $500 млн.
  • Глави країн-членів ЄС не визнали результати виборів у Білорусі. ЄС готує санкції проти представників влади Білорусі, а також проти відповідальних за насильство.