Путін на прохання Лукашенка створив резерв силовиків, який готовий перекинути до Білорусі

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Путін на прохання Лукашенка створив резерв силовиків, який готовий перекинути до Білорусі

Пресслужба президента російської федерації

Президент Росії Володимир Путін заявив, що на прохання Олександра Лукашенка сформував «резерв зі співробітників правоохоронних органів» для допомоги Білорусі, яких відправлять «за необхідності».

Про це він розповів у відеоінтерв’ю на каналі «Россия 24».

«Ми домовилися також, що він не буде використаний, доки ситуація не буде виходити з-під контролю, поки екстремістські елементи, прикриваючись політичними гаслами, не перейдуть певні межі й не почнуть просто розбій: не почнуть підпалювати машини, будинки, банки, намагатися захоплювати адміністративні будівлі», — сказав Путін.

За словами російського президента, необхідності в застосуванні російських сил у Білорусі поки немає.

«Сподіваюся й не буде, і з цим згодні і в Москві, і в Мінську. Росія виходить з того, що всі проблеми в Білорусі будуть вирішуватися мирним шляхом», — додав він.

Водночас Путін підтвердив, що Росія має певні зобовʼязання перед Білоруссю в рамках багатосторонніх і двосторонніх угод щодо захисту суверенітету і стабільності та готова їх виконати.

«Немає необхідності щось приховувати. Там є відповідні статті, які говорять про те, що всі держави-члени цих організацій, зокрема і Союзної держави, там всього дві держави-учасниці (Росія і Білорусь), повинні надавати одна одній допомогу в захисті суверенітету, зовнішніх кордонів і стабільності. Там так і написано», — запевнив російський президент.