Лукашенко залишив резиденцію в Мінську. Протести біля Палацу незалежності назвали «спробою штурму»

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

Самопроголошений президент Білорусі залишив Палац незалежності в Мінську після наради. У його пресслужбі заявили, що учасники протесту, які прийшли до його резиденції, пішли на «своєрідний штурм будівлі».

Прессекретарка Наталія Ейсмонт у коментарі «БелТА» заявила, що Лукашенко з самого ранку працював у ситуаційному центрі в Палаці незалежності і контролював обстановку. За її словами, коли до палацу прийшли учасники протесту, Лукашенко викликав вертоліт, щоб подивитися на мітинг.

«Ближче до вечора так звані мітингувальники пішли, можна сказати, на своєрідний штурм будівлі. У ці хвилини голова держави також перебував у палаці. Утім, напевно можемо сказати, що сміливості у мітингувальників вистачило ненадовго. Побачивши, що може трапитися, ці люди швидко розвернулися й буквально побігли назад», — сказала Ейсмонт.

Коли мітингувальники пішли з проспекту Переможців, Лукашенко прийшов до силовиків, щоб їм подякувати. «Ми з ними розберемося», — закінчив він розмову.

У Лукашенко також підтвердили, що з ним був його 15-річний син Микола, озброєний автоматом, як і сам Лукашенко.

Ведучі «Головного ефіру» на каналі «Білорусь 1» заявили, що сьогодні в Мінську на «несанкціоновані акції» вийшло близько 20 тисяч осіб. Місцеві ЗМІ та активісти нарахували понад 100 тисяч осіб.