У Мінську тисячі протестувальників прийшли до резиденції президента. Дорогу перекрили силовики, а на місце прибув вертоліт Лукашенка

Автор:
Костя Андрейковець
Дата:

У Мінську до Палацу незалежності (резиденція президента) прийшли десятки тисяч протестувальників з вимогою про відставку самопроголошеного президента Олександра Лукашенка. Як повідомляє TUT.BY, шлях мітингувальникам по проспекту Переможців перекрили силовики.

Проспект перекрили ОМОН зі щитами і міліція, озброєні багатозарядними гранатометами (з них стріляли світлошумовими гранатами під час розгону демонстрацій). Також на місце прибули комплекси «Рубеж» з піднятими щитами, водомети з бульдозерними відвалами та БТР.

У палаці в цей момент нібито проводилася нарада з Лукашенком, і вже через пів години після перекриття дороги силовиками за президентом прилетів вертоліт.

Telegram-канал «Пул Перваго» пізніше опублікував кадри з Лукашенком, який вийшов із вертольоту з автоматом у руках. Повідомляли, що Лукашенко на вертольоті тільки прибув до палацу й наради ще не було.

Низка ЗМІ повідомляють, що разом із Лукашенком на вертольоті прибув його 15-річний син Микола, який також озброєний як і батько.

Центр Мінська тим часом перекривають.

  • У Білорусі 14-й день тривають протести проти переобрання президентом Олександра Лукашенка. Люди вимагають перевиборів, звільнення всіх політичних вʼязнів, покарання для силовиків, і найголовніше — відставки Лукашенка. У Мінську на протест сьогодні вийшли понад 100 тисяч людей.