Лукашенко пригрозив «поставити на місце» країни, які запровадили проти нього санкції

Автор:
Катерина Кадакова
Дата:
Лукашенко пригрозив «поставити на місце» країни, які запровадили проти нього санкції

Mikhail Svetlov / Getty Images

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко пригрозив відповісти на санкції, запроваджені європейськими країнами проти нього та його оточення.

Про це повідомила його пресслужба.

«Ось ми їм зараз покажемо, що таке санкції. Якщо вони ще в Китай і Росію через нас (поляки і литовці) баражували, зараз вони будуть літати або через Балтику, або через Чорне море торгувати з Росією та інше. А щодо санкційної продукції (на яку Росія ввела ембарго) — нехай навіть не мріють. Ми їм покажемо, що таке санкції», — сказав самопроголошений президент.

Лукашенко повідомив, що доручив уряду Білорусі внести пропозицію про переорієнтацію всіх торгових потоків із портів Литви на інші.

«Ось ми й подивимося, як вони будуть жити. 30% литовського бюджету формують наші вантажопотоки через Литву. Що ще треба? Зажралися. Тому поставимо на місце. Вони зажралися та забули, що таке Білорусь. І думали, що нас можна нахилити, танками налякати, ракетами... Подивимося, хто кого ще розбещує», — додав він.

Водночас Лукашенко зазначив, що Білорусь вже проходила період санкцій і «вижила».

«Світ не без добрих людей. Тому нас лякати не треба. Треба втихомиритись. І їм теж, за кордоном, взяти голову в руки, заспокоїтися і подумати, на що може перетворитися Європа, якщо тут спалахне», — заявив він.

Окремо самопроголошений президент Білорусі прокоментував відео, на якому він ходить у бронежилеті та з автоматом біля своєї резиденції в Мінську.

«Ви мене починаєте критикувати, що я з автоматом там бігаю вулицею і готовий стріляти у власний народ. Слухайте, я за чверть століття в народ ніколи пальцем не показував, не те що стріляти», — зауважив Лукашенко.