Власники TikTok подали до суду на адміністрацію Трампа

Автор:
Вікторія Мартинюк
Дата:

Китайська компанія ByteDance, що володіє популярним додатком для обміну короткими відео TikTok, подала до суду на адміністрацію президента США Дональда Трампа через указ про заборону соцмережі в країні. Про це повідомили на сайті компанії.

«У нас немає іншого вибору, окрім як вжити заходів для захисту наших прав, прав наших користувачів і праціників», — наголосили у заяві.

Компанія категорично не погоджується з позицією адміністрації, що соцмережа є загрозою для національної безпеки США. Там зазначають, що докладали зусилля, щоб спростувати побоювання щодо зловживання даними американських користувачів, але влада це проігнорувала.

Власники TikTok вважають, що заборона на роботу сервісу в США не повʼязана з питаннями безпеки, оскільки дані американських користувачів зберігаються за межами Китаю.

Раніше у компанії наголосили, що блокування додатку у США залишить близько півтори тисячі американців без роботи.

Чому критикують TikTok?

Президент Дональд Трамп, який видав відповідний указ, вважає, що TikTok співпрацює зі спецслужбами Китаю і може загрожувати національній безпеці США. Також до TikTok мали питання американські регулятори — додаток збирав персональні дані неповнолітніх без батьківської згоди.

Крім того, спеціалісти з кібербезпеки підозрюють, що TikTok читає буфер обміну власників гаджетів Apple.