Індія заблокувала роботу TikTok через прикордонний конфлікт з Китаєм

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Індія заблокувала роботу TikTok через прикордонний конфлікт з Китаєм

@ARPITYA7 / Twitter

Влада Індії заблокувала роботу 59 китайських додатків, серед яких TikTok, Helo і WeChat.

Про це пише Newsonair.

Міністерство комунікацій та інформаційних технологій Індії заявило, що ці програми заборонили через наявну інформацію про те, що вони займаються діяльністю, яка завдає шкоди суверенітету і цілісності країни, а також безпеці держави та громадському порядку.

«До Міністерства надійшло багато скарг з різних джерел, у тому числі кілька повідомлень про неправомірне використання деяких мобільних додатків, для крадіжки і таємної передачі даних користувачів на сервери, розташовані за межами Індії», — пишуть у повідомленні.

У китайського додатка TikTok 119 мільйонів активних користувачів в Індії. Користувачі завантажили додаток 323 мільйони разів.

  • У 1962 році почалася китайсько-індійська високогірна прикордонна війна. Причиною стала неврегульованість питання про лінію кордону між колишньою Британською Індією і Тибетом. Спірними вважалися дві ділянки. Одна з них розташована в північно-східній частині Кашміру, а інша — у північній частині сучасного штату Аруначал-Прадеш.
  • Вранці 16 червня Індія повідомила про загибель трьох військових в результаті прикордонного конфлікту в регіоні Ладакх. Незабаром стало відомо про загибель 20 індійських прикордонників.
  • Китай почав будівництво доріг і дамби на території Індії після чергового прикордонного конфлікту.