Microsoft продовжила переговори щодо купівлі TikTok

Автор:
Катя Мещерякова
Дата:
Microsoft продовжила переговори щодо купівлі TikTok

NurPhoto / Contributor / Getty Images

В американській компанії Microsoft підтвердили, що ведуть переговори щодо придбання китайської соціальної мережі TikTok. До цього Wall Street Journal повідомила, що Microsoft припинила переговори щодо TikTok на тлі заяви Трампа про блокування додатка.

Про це повідомили в офіційному блозі компанії.

«Microsoft повністю розуміє занепокоєння президента. Ми прагнемо придбати TikTok після ретельного вивчення безпеки та економічних вигод для Сполучених Штатів», — зазначають у повідомленні.

Уточнюють, що після розмови між генеральним директором Microsoft Сатьєю Наделлою і президентом США Дональдом Трампом компанія «готова продовжити переговори щодо можливості придбання TikTok в США».

У разі покупки програми, Microsoft зобовʼязується забезпечити безпечну передачу та зберігання всіх особистих даних американських користувачів TikTok. Якщо такі дані зберігаються за межами США, Microsoft гарантує, що після угоди їх видалять з відповідних серверів.

Microsoft збирається завершити переговори не пізніше 15 вересня 2020 року.

  • Американські інвестори розглядали можливість купівлі додатка для обміну короткими відео TikTok у китайської компанії ByteDance. Її дочірня компанія хоче вберегти додаток від блокування в США на тлі загострення відносин між Вашингтоном і Пекіном.
  • Представники служби безпеки США висловили стурбованість тим, що TikTok використовується для збору особистих даних американців.
  • Членам виборчої кампанії кандидата в президенти США Джо Байдена наказали видалити TikTok з особистих і робочих телефонів через проблеми з його безпекою.