TikTok можуть продати американцям, щоб обійти блокування в США

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

Pixabay

Американські інвестори розглядають можливість купівлі додатка для обміну короткими відео TikTok у китайської компанії ByteDance. Її дочірня компанія хоче вберегти додаток від блокування в США на тлі загострення відносин між Вашингтоном і Пекіном.

Про це повідомляє CNN.

Група інвесторів, серед яких компанії Sequoia та General Atlantic, роздумують над придбанням контрольного пакета TikTok. Вони вже зв’язалися з Міністерством фінансів США та іншими регулюючими органами, щоб вияснити, чи вбереже це додаток від блокування.

Наразі в США з недовірою придивляються до TikTok на тлі загострення відносин з Китаєм, який, зокрема, обвинувачують у порушенні прав людини. У самому TikTok всіляко намагаються відхреститися від свого китайського коріння і хочуть довести свою незалежність від Пекіну.

TikTok наразі не коментує інформацію про можливий продаж акцій американським інвесторам. Так само не коментують ситуацію й самі інвестори.

«Ми переконані у довгостроковому успіху TikTok і зробимо свої плани публічними, коли нам буде що розповісти», — заявили в компанії.

Наразі TikTok керує Кевін Майєр, який до того працював у Disney, а їхня штаб-квартира розташовується у Лос-Анджелесі. Також є великі офіси у Лондоні, Парижі, Берліні, Дубаї та в столицях інших розвинених країн.

Для ByteDance продаж TikTok означатиме втрату першого в світі популярного додатка, розробленого в Китаї. При цьому Вашингтон розглядає додаток як загрозу національній безпеці, оскільки Пекін може використовувати його як шпигунську програму.