Підлітки з TikTok «захопили» вільні місця на мітингу підтримки Дональда Трампа. Захід відбувся на напівпорожньому стадіоні

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:

У суботу відбувся перший передвиборчий мітинг на підтримку Дональда Трампа в місті Талса (штат Оклахома), але велика кількість місць на стадіоні, де він проходив, виявилися порожніми. Відповідальність за зрив першого етапу президентської кампанії Трампа взяли на себе користувачі платформи TikTok.

Про це повідомляє Reuters.

Користувачі кількох соцмереж, включно з TikTok, заявили, що зайняли всі безкоштовні місця на виступі на підтримку Дональда Трампа без наміру його відвідати.

На платформі TikTok блогерка Mary Jo Laupp запустила відео із закликом займати усі вільні місця на стадіоні, де мала відбутись зустріч на підтримку президента.

Пост набрав популярності, його вподобали близько 700 тис. користувачів, багато з яких почали займати одразу декілька місць на заході, використовуючи фейкові імена і номери телефонів.

Зокрема таку інформацію підтвердив політтехнолог Стів Шмідт, який працював на колишнього президента Джорджа Буша і сенатора Джона Маккейна. За словами Шмідта, лише його 16-річна дочка таким чином заволоділа сотнею квитків.

Перед початком заходу менеджер передвиборчої кампанії чинного президента сказав, що отримано понад мільйон заявок для участі. Зокрема ажіотаж відмітив і сам президент.

При цьому більшість з 19 тисячя місць на стадіоні в Талсі були вільними. Як повідомила місцева влада, всього зібралося близько 6,2 тисячі людей. Зокрема, на одній з фотографій заходу, яку зробив син президента Ерік Трамп, видно, що верхні ряди стадіону порожні.

У звʼязку з неочікувано низькою відвідуваністю мітингу Дональд Трамп і його віцепрезидент скасували другий виступ, який мав відбутися на вулиці.

Консультанти Трампа розглядали захід у Талсі як спосіб омолодити його соціальну базу і продемонструвати велику кількість послідовників на тлі падіння рейтингів у штатах, ключових для перемоги.

Попри напівпорожній стадіон, координатори кампанії Трампа заявили, що ніяких квитків на стадіон не було, і місця отримували всі, хто приходив.

«Ліваки завжди дурять самі себе і думають, що вони дуже розумні. Реєстрація на мітинг лише означає, що ти відповів на запит зі свого мобільного. Але ми дякуємо їм за контактну інформацію», — сказав речник кампанії Тім Мурто.

Актив Демократичної партії США, зі свого боку, втішився через поразку першого етапу президентської кампанії Трампа.

«Взагалі-то вас побили підлітки з TikTok, які затопили кампанію Трампа фейковим бронюванням квитків і надурили вас, змушуючи повірити, ніби мільйон людей хоче вашого расистського відкритого мікрофона на стадіоні під час коронавірусу», — заявила конгресвумен Александрія Окасіо-Кортез.

У передвиборчому штабі Джо Байдена заявили, що не мають жодного стосунку до зриву заходу.

«Дональд Трамп відмовився від лідерства, тож не дивно, що його послідовники відмовились від нього», — прокоментував новини про напівпорожній стадіон речник кампанії Ендрю Бейтс.

Повідомляється, що перед заходом кілька десятків людей побилися — до стадіону прибули противники Трампа з плакатами Black Lives Matter. За кілька годин до початку мітингу поліції довелося закрити стадіон і зачистити місцевість.