З Facebook звільнили працівника за критику компанії. Він наголошував, що пости Трампа порушують правила соцмережі

Автор:
Дмитро Мрачник
Дата:
З Facebook звільнили працівника за критику компанії. Він наголошував, що пости Трампа порушують правила соцмережі

Christophe Morin / IP3 / Getty Images

З Facebook звільнили одного з працівників, який критикував компанію та її очільника Марка Цукерберга. На початку червня низка менеджерів висловили обурення через бездіяльність соцмережі стосовно дописів президента США Дональда Трампа після вбивства поліцією афроамериканця Джорджа Флойда.

Про це повідомляє Reuters.

Розробник користувацького інтерфейсу Facebook Брендон Дейл написав у Twitter, що його звільнили через публічні догани своєму колезі, який відмовився внести заяву про підтримку руху Black Lives Matter в документи розробників.

«Навмисне не робити заяву — це вже політична позиція», — написав Дейл 2 червня, після того як десятки працівників Facebook публічно висловили своє невдоволення політикою Цукерберга і не вийшли на роботу.

Під час напруженої зустрічі з працівниками голова компанії намагався пояснити, чому не готовий вживати заходів щодо постів президента США. Дейл з цього приводу написав у Twitter, що лідер відмовляється підтримати свою команду.

Тиждень по тому, коли в новому дописі Трамп звинуватив у «антифа-тероризмі» пенсіонера, постраждалого від дій поліції, Дейл знову розкритикував політику Facebook.

«Атака Трампа на Мартіна Гуджіно — це зневага і пряме порушення правил Facebook щодо боротьби із цькуванням. Вкотре надзвичайно прикро, що ми (і Twitter) не прибрали це», — написав він у Twitter.

У Facebook підтвердили причину звільнення Дейла, але не розкрили деталей. Раніше компанія заявляла, що не буде звільняти працівників за страйк.

Що сталося?

29 травня Дональд Трамп у своєму пості в Twitter пригрозив ввести сили Національної гвардії. Після цього соцмережа закрила можливість коментувати, лайкати і шерити цей пост, пояснюючи це тим, що він порушує правила щодо «прославлення насильства», однак вирішила не видаляти його «в інтересах громадськості».

Водночас глава Facebook Марк Цукерберг заявив, що пост Трампа про події в Міннесоті не видалили, оскільки позиція соцмережі передбачає свободу самовираження, за умови, що «це не спричиняє безпосередньої загрози, шкоди або небезпеки».