Працівники Facebook відмовляються працювати через позицію Цукерберга щодо дописів Трампа

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:
Працівники Facebook відмовляються працювати через позицію Цукерберга щодо дописів Трампа

Justin Sullivan / Getty Images

Сотні працівників Facebook протестують проти рішення керівників компанії не реагувати жодним чином на «провокаційні» пости президента Дональда Трампа. Про це повідомляє The New York Times.

Співробітники повідомили у своїх соцмережах, що вони залишають офіс та відмовляються працювати на знак підтримки демонстрантів по всій країні.

Працівники компанії, які влаштували віртуальний страйк, наполягають на тому, щоб керівники Facebook зайняли жорсткішу позицію щодо дописів Трампа.

Усередині компанії співробітники вже поширили петиції і погрожують піти у відставку. Більшість учасників цього віртуального страйку вже назвали це заворушення найсерйознішим випробуванням для керівництва, зокрема, генерального директора Марка Цукерберга, з моменту заснування компанії 15 років тому.

Що сталося?

29 травня Дональд Трамп у дописах звинуватив «ліворадикального» мера Міннеаполіса Джейкоба Фрея у слабкості через події в місті після вбивства поліцією беззбройного чоловіка та пригрозив ввести сили Національної гвардії. Після цього Twitter закрила можливість коментувати, лайкати та шерити цей допис, із поясненням, що він порушує правила соцмережі щодо «прославляння насильства», однак вирішила не видаляти його «в інтересах громадськості».

Водночас голова Facebook Марк Цукерберг заявив, що пост Трампа про події в Міннесоті не видалили, адже позиція Facebook передбачає свободу самовираження за умови, що «це не спричиняє безпосередню загрозу, шкоду або небезпеку».

  • Менеджери Facebook розкритикували рішення Цукерберга не реагувати на пости Трампа.
  • 1 червня Цукерберг повідомив, що Facebook виділяє $10 мільйонів на боротьбу з расовою несправедливістю.