У Міннеаполісі взяли під варту поліцейського, який коліном душив чоловіка

Автор:
Ангеліна Шеремет
Дата:

Бюро кримінаьного затриманні взяло під варту поліцейського Дерека Шовена. Про це заявив комісар Департаменту громадської безпеки штату Міннесоти, повідомляє The New York Times.

Комісар заявив, що статтю звинувачення ще не обрали. Також наразі невідомий статус трьох інших офіцерів. Заява прокурора округу очікується пізніше.

Шовен — звільнений офіцер поліції, який коліном на шиї задушив афроамериканця. Він пропрацював у поліції Міннеаполіса 19 років.

У містах США відбуваються протести через вбивство поліцейськими темношкірого чоловіка, який не мав зброї та не чинив опору.

Що сталось?

У соцмережах з’явилось відео, на якому поліцейські на людях знущаються з темношкірого чоловіка. Його поклали обличчям на бруківку, а один з копів притис його шию коліном, внаслідок чого чоловік почав задихатися. Перехожі переконували поліцейських припинити знущання, бо затриманому очевидно було дуже погано — він не чинив опору та благав про допомогу. Уже в лікарні чоловік помер.

Після цього почалися насильницькі протести у Лос-Анджелесі та Мемфісі. Сотні людей вийшли на вулиці Міннеаполісу з вимогами справедливо покарати винних.