У Міннеаполісі протестувальники спалили поліцейський відділок. До місця заворушень відправили Нацгвардію США

Автор:
Олег Панфілович
Дата:
У Міннеаполісі протестувальники спалили поліцейський відділок. До місця заворушень відправили Нацгвардію США

battletested5 / Twitter

В американському Міннеаполісі протестувальники спалили поліцейський відділок, співробітників встигли евакуювати з даху на вертольоті, ніхто не постраждав.

Про це повідомляє Time.

Зазначається, що в ніч на пʼятницю протестувальники оточили відділок. Після того як поліцейські спробували розігнати натовп світлошумовими гранатами і сльозогінним газом, протестувальники увірвалися до будівлі та підпалили її.

Заворушення тривають третій день через смерть 46-річного Джорджа Флойда після знущань поліцейських. На другий день почалися грабунки магазинів, підпали будівель і зіткнення з поліцією, яка відповіла сльозогінним газом.

Мер міста Джейкоб Фрей оголосив режим надзвичайної ситуації, такий же режим діє у всій Міннесоті. До місця заворушень влада направила частини Національної гвардії США.

Про що йдеться?

25 травня четверо поліцейських затримали 46-річного Джорджа Флойда. Його вивели з машини на тротуар — чоловік не опирався, проте його в кайданках поклали обличчям на землю. У той час як двоє копів тримали Флойда за корпус, третій притиснув його шию коліном, а четвертий стояв поруч і спостерігав за знущаннями.

Флойд благав про допомогу, говорив, що відчуває біль по всьому тілу і не може дихати. Перехожі почали робити поліцейським зауваження, проте вони відповідали, що той пручається. Пізніше Флойда відвезли до лікарні, де лікарі констатували його смерть.

Обурення громадськості викликав той факт, що загиблий був темношкірим, а коп, який з нього знущався, — білим, оскільки у США поширені випадки невиправданої жорстокості та вбивств темношкірих силами поліції. Наразі усі четверо копів звільнені з посад і перебувають під слідством.